Menu

Block1 : The Spread Mind

Opening
Zuiderkerk, Zaterdag 25 mei 2019
20:00-20:10 h
Welkom door Boudewijn Richel
Talk: Out of your mind
20:15-21:00 h
Tim Parks (confirmed)
Talk: The Spread Mind
21:05-21:50 h
Riccardo Manzotti (confirmed)
Great Discussions: The Perception of the World
22:00-23:00 h
Tim Parks, Riccardo Manzotti & Wolf Singer (confirmed)

> klik hier voor verdieping met interviews en video <

Tim Parks en Riccardo Manzotti

De zin 'we zijn ons brein' heeft zich langzaam geëtableerd als de kern van de moderne neurowetenschappen en beïnvloedt ook de filosofie. Er blijkt echter een enorm verschil te zijn tussen wat enerzijds medisch geschoolde neurowetenschappers zeggen over hoe we denken en wie we zijn als filosofen en robotologieprofessoren.

Riccardo Manzotti is professor in de robotologie in Milaan en vraagt Neurowetenschappers elke keer : waar is het bewijs dat beelden, 'images', gedachten opgeslagen liggen in ons brein? Waar bevindt zich ons geheugen? met name de beelden on ons geheugen ......niemand kan dit met zekerheid zeggen.

Misschien is er wel helemaal niets opgeslagen in ons brein en hebben we een totaal andere relatie met de werkelijkheid en met onze ervaringen?

Tim Parks doceert aan dezelfde universiteit in Milaan en hoorde steeds weer dat er zich in een ander deel van het gebouw een genie bevond die alles op zijn kop zette , een soort Gallileo maar dan van onze tijd.

Hij wijdde een heel boek , "Out Of Your Mind" aan de de filosofie en de argumentatie van zijn collega Riccardo Manzotti .

De centrale vraag hoe werken onze hersens ,ons brein en hoe ervaren we de wereld wordt door Tim Parks en Riccardo Manzotti geheel anders benaderd als door de gangbare coryfeeën zoals Daniel Dennett en vele anderen met hem.

De G10 opent met dit revolutionaire duo en laat hopelijk veel licht schijnen op de vraag : Zijn we werkelijk ons brein?